Har du problemer med køkkenrengøringen på dit spisested?
23. juni 2021Som restauratør eller ejer af et spisested er det fundamentalt afgørende, at du har styr på dit køkken. Dette indebærer ikke mindst kvaliteten af madlavningen, men også generel rengøring og opvask.
I gastronomi og værtskabsbranchen såvel som i andre brancher, er det kunderne der afgør, hvordan dit spisested skal opfattes. Noget af det første dine gæster ligger mærke til, når de træder ind på dit spisested er, hvor rent og indbydende der er.
Bevar magi produktionens rammer
Selvom dine gæster ikke kommer ind i dit køkken, er det yderst vigtigt at køkkenets rengøring er vedligeholdt godt og at diverse funktioner fungerer optimalt.
Det er vigtigt at både råvare og fødevare bliver opbevaret og behandlet ordentligt, således at de imødekommer kvalitets- og sundhedskravene fra Fødevarestyrelsen. I forbindelse med dette har køkkenrengøring en betydelig rolle. Det er vigtigt at redskaber, maskiner, bestik, værktøj m.m. rengøres dagligt og efter brug. Dette inkluderes også, hvis nødvendigt desinficering af pågældende genstande.
Køkkenet er nemlig det sted, hvor magien sker på dit spisested. Dette medvirker også til at der bliver sat et særligt fokus på køkkenet af Fødevarestyrelsen. Derfor er det vigtigt at værne om det, samt bevare og vedligeholde rammerne, der er med til at skabe de gode madoplevelser hos gæsterne.
Har du styr på opvasken?
Opvaskefunktionen spiller en betydelig rolle, når det kommer til dit køkken og køkkenhold. Den er med til at vedligeholde gode sanitære forhold, der er afgørende for din kerneforretning. Er dit køkken meget aktivt, er det vigtigt at have en god opvasker, samt maskiner der understøtter vedkommendes arbejde.
Det kan blive til dyre domme, hvis ikke katastrofale, hvis der ikke er styr på opvasken, således at der ikke er rent bestik, tallerkner og redskaber klar til brug. Sådan et scenarie vil også have betydelige konsekvenser for fødevaresikkerheden, da bakterier og vira kan sprede fødevarebårne sygdomme. Under ukontrolleret omløb, kan det i værste tilfælde resultere til en ’ked af det’ smiley fra Fødevarestyrelsen, som sømmet i din forretnings kiste. Det kan nemlig være meget svært at slippe af med et dårligt hygiejneomdømme.
Altid hent hjælp, hvis tanken brænder
Det er ikke altid, at alle spisesteder kan finde den nødvendige arbejdskraft med de rigtige kompetencer til at varetage opgaven. Det kan også være, at der er forekommet uventet sygefravær, hvilket gør at du lige pludseligt står i en meget dårlig situation.
Befinder du dig i sådan et scenarie, er det vigtigt at søge hjælp udefra til din køkkenrengøring. Du kan her skaffe akut hjælp fra rekrutteringsbureauer, der har særligt specialiseret arbejdskraft til køkkenrengøring. På den måde er du sikret på, at du får den rigtige hjælp til, når du virkelig har brug for den.