Disse gebyrer betaler iværksættere (typisk) i Danmark, og sådan undgår du dem

23. juni 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Disse gebyrer betaler iværksættere (typisk) i Danmark, og sådan undgår du dem

Der bliver hver dag stiftet en del forskellige selskaber i Danmark, hvoraf mange af dem er anpartsselskaber drevet af iværksættere. Man kan bruge 40000 kroner i selskabskapital for at komme i gang, og hvis du er ung iværksætter, så har du måske sparet op til iværksætterdrømmen i et stykke tid nu. Hvorfor bruge mange penge på gebyrer, når man kan bruge penge på de “sjove” dele af iværksætteri?

 

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvilke gebyrer danske iværksættere typisk betaler, og hvordan de i visse tilfælde kan komme uden om at betale disse.

 

Gebyr til stiftelse (stiftelsesomkostninger)

Du har sikkert allerede bemærket, at du ikke bare kan logge ind på Erhvervsstyrelsens hjemmeside og oprette et ApS, som du kan oprette en ny email adresse. Der er en del formelle krav, og et af dem er, at du kan dokumentere, at der står 40000 kroner tilhørende selskabet på en selskabskonto. Dette er ikke nemt, fordi bankerne normalt ikke vil oprette konti til virksomheder under stiftelse længere. En af de eneste muligheder du har er derfor at oprette dit selskab igennem en advokat, og det koster nemt et par tusind kroner per selskab. Erhvervsstyrelsen tager 670 kroner per registreret ApS, og dette gebyr kan du ikke komme udenom. Hvis du kender en bankmand, revisor eller advokat, der kan skrive under på, at du har pengene, så kan du potentielt allerede spare et par tusind kroner der.

 

Gebyr til bankerne (erhvervskonto)

Hvis du ikke allerede var klar over det, så har du ikke mulighed for at modtage betalinger på vegne af dit selskab på din private konto. Dette får din konto hos banken lukket meget hurtigt, da det er imod deres betingelser. Dit selskab skal have sin helt egen bankkonto i dets eget navn.

 

Det er ikke svært at få en erhvervskonto, man skal bare ringe til en bank, betale deres gebyr, indsende et par dokumenter, og så er man kørende. Problemet er bare i ordet “gebyr”. Dette gebyr svinger nemlig rigtig meget fra bank til bank, og hjemmesiden her har foretaget en sammenligning af priserne på erhvervskonti i Danmark. De skriver, at oprettelsesgebyret ligger på et sted mellem 0 og 5000 kroner. Herefter skal du også huske, at du skal betale for månedlige gebyrer og kortgebyrer. Dette kan meget hurtigt løbe op.

 

Du bør derfor nøje overveje, hvor du har din erhvervskonto til dit ApS, hvis du vil spare penge. Er du allerede privatkunde i en bank, så kan du med fordel kontakte din bankrådgiver og høre mere om en erhvervskonto.

 

Gebyr for domæne

De fleste selskaber i Danmark har nok en hjemmeside nu til dags. Det er dog de færreste der ved, at den “officielle” pris på .dk-domæner ligger på 50 kroner inklusiv moms, og man bør ikke betale en krone mere for dem. Alligevel sælger en del hjemmesider (specielt udenlandske) .dk-domæner for mange gange den pris. Vil du spare ekstra penge, så køb hos en forhandler, der kun tager 50 kroner inklusiv moms.