3 måder til at tjene penge på dine gamle guldsmykker

15. januar 2022 Slået fra Af ad-mi-nist
3 måder til at tjene penge på dine gamle guldsmykker

Står du inde med nogle ældre guldsmykker, og aner uråd om, hvordan du kan tjene fornuftige penge på dem?

Nu til dags findes der mange måder, hvorpå du kan tjene penge på forskellige ting og sager, hvilket kan for nogle personer få det til at fremstå uoverskueligt eller mere kompliceret end nødvendigt. Er du en af dem der finder det en smule udfordrende, lad dig ikke blive slået ud, for der er håb derude.

I dette indlæg vil vi komme ind på 3 måder, som du kan gøre brug af for at tjene penge på dine ældre guldsmykker. Du bør være opmærksom på, at hver måde har sine fordele og ulemper, men når det så er sagt, lad os gå til makronerne.

  1. Digitale markedspladser
  2. Guldsmed
  3. Antikvitetsforhandler

 

1. Digitale markedspladser

Den online sfære fylder i dag mere og mere i vores hverdag, hvorfor det næsten er umuligt ikke at inkludere den i indlægget. Dette skyldes, at du gennem internettet kan finde mange forskellige online markedspladser såsom Facebook Marketplace, DBA, Guloggratis og lignende, hvor du kan sælge ting og sager – eller dine gamle guldsmykker.

Fordele og ulemper

Det kan her give mening, at du finder markedspladser som, er særligt fokuseret på handel med ædelmetaller som guld og sølv, da du får en større chance for at få relevante henvendelser. En af ulemperne er dog, at du skal tage højde for sikkerheden af dine smykker og bruge tid på at undersøge markedet i form af priser, prissætningen, karat mv.

Du kan ligeledes her finde online ”auktionshuse”, hvor du outsourcer forhandlingen og salget af dine guldsmykker til aktionæren. Det kan give nogle bedre fordele i forhold til salg og undersøgelse, men en større risiko i form af en lavere pris.

 

 

2. Din lokale guldsmed

Den anden metode, som du kan gøre brug af, er din lokale guldsmed eller smykkeforhandler. Det kan være en hurtigere måde at prissat og solgt dine ældre guldsmykker, da arbejdet udføres af en professionel.

Mange guldsmede har det med at smelte gammelt guld om, hvor den smeltede masse kan bruges til fremstillingen af nye smykker og lignende.

Fordele og ulemper

Det giver også denne metodes største fordel, at du hurtigt kan få afsat dine gamle guldsmykker om til kolde kontanter relativt hurtig. En ulempe er dog at guldsmeden oftest ikke tager højde for smykkets historik og lignende.

 

3. Antikvitetsforhandler

Den tredje løsning som du kan gøre brug af, er at tage kontakt til en antikvitetsforhandler som laver opkøb af guld. Nogle antikvitetsforhandlere tager højde for dit smykkes historik, hvilket kan give dig en større chance for at få en bedre pris, end for eksempel hos guldsmeden.

Fordele og ulemper

Antikvitetsforhandlere deler mange af de samme fordele som guldsmeden, men hvor en af ulemperne er, at de ikke er professionelle inden for guld prissætning og smykker. Dette kan komme til udtryk i prissætningen af dine guldsmykker.