3D animation som vi ser på TV

18. juli 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
3D animation som vi ser på TV

Jeg har tit undret mig over hvor de egentlig laver disse 3D animerede sekvenser som vi meget ofte ser på TV.

Farverne og +’et som man kan se på billedet herunder genkender de fleste nok.

De fleste af os har set dette + (plus) og resten af designet på TV3+ og det viser sig også at der ligger et temmeligt stort arbejde i denne branding.

 

Nu er det nogle år siden disse blev lavet, og fra dengang at 3D firmaet lavede den slags rebrands. De har også lavet mange af de kendte rebrands som boldene til TV3. De der mange bolde som kommer væltende ud og ikke mindst sportsklippene fra en række af TV3’s sportsudsendelser.

 

Jeg har gravet lidt i sagen og fundet ud af at det er det danske firma “Frame” som har lavet disse. Frame som er ejet af en fynbo, har adresse i København og de arbejder mest med store udenlandske firma’er som B&O, Mercedes, Verner Panton, Hublot ure, Volkswagen, Nike og et hav af andre top brands.

 

Nu er det ikke kun én mand som sidder og laver disse. Frame er et firma med et hav af kreative medarbejdere i både indland og udland. De har de dygtigste 3D animatorer, tegnere m.fl tilknyttet og ligger nok lidt i den dyre ende af skala’en.

 

Jeg har været inde og hilst på Thomas, som er manden som oprindeligt startede Frame. I dag er de en lille kreds af partnere og som til daglig styrer slagets gang på deres kontorer i det indre København.

 

Han siger at de er gået lidt væk fra TV og koncentrerer sig om store kunder som f.eks Hublot som de leverer komplicerede 3D animationer til. Man kan f.eks tage et kig på deres Hublot Big bang som f.eks Kylian Mbappé (fodboldspilleren fra det franske EM landshold) er set bruge. Tag et kig på deres flotte animationer og se selv hvor komplicerede 3D animationer de er i stand til at lave.

 

Der er virkelig mange spændende projekter man kan studere hvis man er til 3D animationer, eller drømmer om at blive bedre til at bygge 3D animationsfilm.

 

Frame har en blog som man kan følge og som løbende opdateres med nyheder. Hvis man ikke kan vente kan man tilmelde sig deres nyhedsbrev, hvis man er interesseret i at modtage nyheder fra dem.

 

En af de mest interessant set med danske briller er de animationer som Frame lavede til Bang og Olufsen (B&O) og til deres “Stardust Black” kampagne tiltage som var tilpasset det kinesiske nytår. Denne limited edition er nemlig interessant da det ikke er en vi ser i de almindelige B&O butikker. Det er et system lavet i sort & guld farve og ret flot når man har set det med egne øjne.

 

Frame har til de rigtige filmoptagelser hvor det ikke er 3D det hele en utrolig dygtig filmskaber fra Odense. Nemlig Jesper Bøjlund, som er ejer af Creative Republic og en anerkendt skaber af både film og kortfilm.