5 vigtige tips til iværksætteren

2. marts 2022 Slået fra Af ad-mi-nist
5 vigtige tips til iværksætteren

Danmark er de seneste årtier blevet et rigtigt iværksætterland. Alle iværksættere drømmer om at lave det næste store danske start-up som Just-Eat, Momondo eller Skype. Hvis du også har en iværksætter gemt i maven, men er usikker på, hvordan du starter op, så har vi i denne artikel fundet fem tips til, hvordan du kan drive en sund virksomhed som iværksætter. Læs med og bliv klogere på alt fra effektive markedsføringskroner, samt hvordan du altid sørger for at have rabatkoder, når du shopper ting til virksomheden på internettet.

#1 – Reinvestér overskuddet i opstarten

En af de allervigtigste ting, når du bygger en forretning er, at du har en sund forretning. I opstartsfasen kan dette dog godt være forholdsvist vanskeligt, da du ofte vil have flere udgifter end indtægter. Derfor skal du geninvestere dit overskud i forretningen. I stedet for at udbetale løn bør du gøre brug af de penge du får ind i forretning på at gøre den bedre eller at nå ud til et bredere publikum. På den måde får du mere for pengene og kan bygge en sund forretning – så kan lønnen komme, når der er penge til det.

#2 – Byg et godt hold med folk, der er klogere end dig

Et andet vigtigt element, når du skal starte din virksomhed, er det hold der skal med på rejsen. Sørg for at kende dine begrænsninger, så du ved hvad dine svage og stærke sider, når du skal sætte dit hold. Hvis du er god til økonomi eller produktudvikling, så skal du måske have nogen med på holdet som kan strategi og markedsføring. Omgiv dig derfor med folk, der er klogere end dig, når du starter din virksomhed.

#3 – Spar penge alle steder de steder, hvor du kan komme til det

Som iværksætter skal du bruge dine penge fornuftigt, og det er alfa omega, at du sparer penge, hvor du kan. Sørg for at forhandle med dine leverandører før du accepterer deres standardbetingelser. Derudover er det en god idé at installere et gratis rabatkodeværktøj som Rabatta, der automatisk scanner internettet for rabatkoder, og serverer dem til dig, når du skal betale for dine varer på nettet. På den måde er du sikker på, at du sparer de steder du kan, og får flere penge du kan bruge effektivt på at vækste.

#4 – Brug dine markedsføringskroner effektivt – kig på disse kanaler

Når det kommer til, hvordan du skal markedsføre din virksomhed, så er det altafgørende, at du bruger dine penge fornuftigt og effektivt. Der findes flere gode kanaler, der er effektive, men for en nystartet virksomhed er det ofte vigtigt at prioritere og være lidt kreativ for at få mest for pengene. Kanaler du bør kigge på som ny iværksætter er SEO, E-mail marketing og TikTok, der er prisvenlige og hvor effektiviteten rækker længst.

#5 – Find en investor, der er et godt match – ikke kun for pengenes skyld

Når du kommer så langt i processen, at du skal se dig om efter en investor, så er det vigtigt, at du finder en, der matcher dine værdier og visioner for virksomheden. Du bør vælge en investor, der er et godt match for dig og som du har en god mavefornemmelse med. Så er du sikker på, at virksomhedens forudsætninger for vækst er gode.