Har du forretning i udlandet? Overvej at flytte bopæl

7. juni 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Har du forretning i udlandet? Overvej at flytte bopæl

Der kan være flere grunde til, at man har valgt at have en forretning i udlandet. Det kan f.eks. være, at du forhandler et produkt eller en service, der er meget mere relevant i et andet land, end det er i Danmark. Det kan også være, at du overvejer at flytte din forretning til udlandet, fordi du tænker, at det ville fungere bedre der. Der er bare rigtig meget, man skal have styr på, når man skal flytte – og når det er udlandet, man skal flytte til, så er der virkelig meget, som man skal have styr på. Det kan du blive lidt klogere på i denne artikel.

Lav en liste

Når du skal flytte udlandet, så er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at få alle dine ting med. Det er klart, at det er meget mere besværligt at få fat i dine ting, når du skal flytte til udlandet, frem for hvis du blot skulle flytte til en anden by i Danmark. Det er en meget god idé, hvis du starter med at lave en liste over alle de ting, som du tænker, du skal have med. Det er gerne sådan en, du skal begynde på i god tid, så du er sikker på, at du får noteret det hele.

Dette skal du have styr på

Men der er også meget andet, som man skal have styr på end de ting, man skal have med sig. Det er f.eks. meget vigtigt, at du har styr på visum. Skal du have din forretning med til udlandet, så skal du også finde ud af, hvordan det fungerer med arbejdsvisum. Det er også vigtigt, at du sørger for at melde din flytning korrekt, så du ikke får en bøde. Det er tilmed vigtigt, at du har styr på dine rettigheder. Der kan f.eks. godt være noget med, at du ikke har adgang til dagpenge, hvis du flytter til udlandet.

Når du skal sende til Danmark

Det kan også være, at du på et tidspunkt får brug for at sende noget tilbage til Danmark. Her står du over for en masse valg, du skal tage stilling til. Se hvordan du sender en privatpakke i Danmark, hvis det er noget, du skal have gjort. Det er meget vigtigt, at du sørger for at gøre det ordentligt, så pakken kommer godt afsted. Det kan du heldigvis sagtens lære.