Husk fokus på rengøring og sundhed på arbejdspladsen

11. november 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Husk fokus på rengøring og sundhed på arbejdspladsen

Der er vel ikke noget, der er så slemt, så det ikke er godt for noget. Selv Corona har haft positive konsekvenser. Vi er blevet bedre til at tænke på hygiejne, rengøring og sundhed. Da smitten var højest, blev vi tvunget til det. Nu er vores samfund åbnet op igen, og smitten er under kontrol. Men det betyder ikke, at vi kan holde helt op med at tænke på hygiejne.

Vi bør holde fast i vores nye, gode vaner og blive ved med at gøre rent og tænke på vores sundhed. Corona er ikke forsvundet. Måske gør den det aldrig. Og der er mange andre ting, der kan smitte vildsomt på fx en arbejdsplads, hvis ingen tænker sig om.

Mange sygdomme

Ingen er interesseret i at blive smittet med noget. Det er ligegyldigt, hvad det er. Ingen har lyst til at være syg. Ikke med Corona og ikke med noget andet. Men selvom Corona nu er på tilbagetog, er der stadig den almindelige influenza. Der er irriterende forkølelser og mange andre smitsomme sygdomme.

Du kan også blive smittet med fnat. Fnat er en lille mide, der bor i huden og får det til at klø noget så gevaldigt. En fnat begyndelse er ganske mild. Du opdager det måske slet ikke, før du klør dig på hele kroppen. Så har miderne lagt æg rundt omkring i din hud, og de har kravlet rundt og lagt efterladenskaber. Det er det, der får det til at klø.

Undgå smitte

Vil du ikke smittes med noget, så skal du have fokus på hygiejne og rengøring. Det er noget, vi aldrig må holde op med. Der holder aldrig op med at eksistere smitsomme sygdomme. Der vil altid være den trussel imod os mennesker.

Heldigvis kan vi nå rigtig langt med rengøring. De steder, hvor vi er flere mennesker sammen, skal der gøres rent. På den måde kan vi undgå, at en eventuel smitte, der bliver taget med ind, ikke spreder sig til alle.

Få behandling

Det er også vigtigt, at du søger behandling, hvis du bliver syg. Mange sygdomme kan behandles. Det kan fnat fx. Corona har ingen kur, men den går ofte over af sig selv. Her er det bedste, du kan gøre at blive hjemme. Så smitter du ikke flere.

Så snart du mistænker, at du har fnat, så søg læge og få behandling. Så snart du mistænker, at du har Corona, så bliv hjemme.