Hvorfor ergonomisk kontorstol?

11. januar 2022 Slået fra Af ad-mi-nist
Hvorfor ergonomisk kontorstol?

Hvad betyder ergonomi? Ergonomi er græsk og det betyder læren om arbejde. Det handler i bund og grund om kroppens sammenspil med omgivelserne og arbejde. For at have et godt arbejdsmiljø kræver det oftest at de ergonomiske principper er kendt af arbejdspladsen for blandt andet at undgå belastningsskader.

 

Kan en ergonomisk kontorstol sikre dig mod smerter?

Der er flere faktorer der spiller ind, hvis man skal hjælpe sine ansatte eller sig selv i mod smerter og arbejdsstilling. Det er vigtigt at medarbejderne kender til god ergonomi, for på denne måde undgår man muskelspændinger. En stor betydning er også positionen af stolen, er den indstillet korrekt og optimalt, tillader stolen gode indstillingsmuligheder. Derfor er variation et godt supplement til en god godkontorstol.

På samme måde er det yderst afgørende at de ansatte lytter og reagere på kroppens signaler. Det er vigtigt at klæde den ansatte godt på så de også kan varetage egen sundhed.

 

Årsagssammenhænge og symptomer

Hvis vi skal tage et eksempel kan være en smertefyldt ryg eller tennisalbue, som begge er yderst smertefulde tilstande. Hvis man skal hjælpe sin krop med at forbedre disse tilstande forårsaget af dårlig siddestilling ved arbejde på et kontor.

 

NYE OG BRUGTE KONTORSTOLE

Brugte kontorstole fra de førende brands er oftest et godt økonomisk køb. Nogle ergonomiske kontorstole fra Kinnarps, Efg, Vitra, HÅG og mange mange flere.

Mange er faktisk i tvivl om, hvad en god kontorstol er. Det også fuld forstående for det er en jungle. En god kontorstol skal først og fremmest passe til din krop og behov. Derfor skal du overveje faktorer som vægt og højde samt hvor længe man sidder på kontorstolen ad gangen. Derfor er det vigtigt at vælge kontorstole med mange forskellige indstillingsmuligheder, da du på den måde kan variere, hvordan du sidder, samt giver det mugligheder for forskellige kropsstillinger alt efter, hvilket arbejde du udfører.

 

Det er yderst vigtigt at prioritere dine behov. Hvis man har et arbejde, hvor man sidder ned i mange timer, så er det vigtigt. Derfor er det altid godt og ringe ind til en forhandler og bede om råd og vejledning fremfor man blot køber en kontorstol.

Sådan sidder du rigtigt på din kontorstol
Hvordan ved man, at man sidder godt og rigtigt i sin kontorstol? Her er nogle råd vi har nedskrevet. Det er nogle gode regler for, hvad man kan teste, når man skal finde sig en ny kontorstol.

Sæt dig på kontorstolen og sørg for, at du kan have en knytnæve mellem dine knæhaser og kontorstolens sædeforkant. Dine fødder skal være placeret solidt på gulvet, og du må altså ikke have svært ved at nå gulvet.

 

Husk at tænke på miljøet før man køber en kontorstol. Der er mange muligheder for at købe brugte kontorstole der er blevet renoveret til rigtige gode priser.