Overvejer du at skifte bank – Find den billigste på ny smart portal?

4. februar 2022 Slået fra Af ad-mi-nist
Overvejer du at skifte bank – Find den billigste på ny smart portal?

Hvert år skifter mange danskere bank. Det skyldes som regel, at de finder ud af, at de har bedre betingelser og vilkår et andet sted. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvorvidt du kan få bedre muligheder hos en anden bank end din nuværende. Der kan nemlig både være fordele og penge at spare.

Mange mener, at det er tidskrævende og bøvlet at skifte bank

Mange danskere har det med bankskifte, som de har det med forsikringsskifte – noget de helst ikke vil bruge tid på. Heldigvis er det hverken mere bøvlet, besværligt eller tidskrævende end, at du på relativt kort tid kan danne dig et overblik over dine bedste muligheder for et succesfuldt bankskifte.

At skifte bank er heldigvis et ganske nemt foretagende, som tilmed kan give dig mange fordele fremadrettet.

Der er flere fede fordele forbundet med et bankskifte

Det er ikke uden betydning, hvilken bank du har. Der kan være betydelige fordele at hente ved at skifte bank. Det kan eksempelvis være, at du kan få en højere rente. Det betyder, at du få mere ud af at have dine penge stående i den pågældende bank. Dog er renten i øjeblikket meget lav. Faktisk så lav at bankerne sidste år indførte negative renter, således det koster et (mindre) beløb at have pengene stående i banken.

Derfor bør du i højere grad fokusere på de øvrige faktorer, der kan være værd at skifte bank for.

Mange banker har eksempelvis samarbejder med forskellige forsikringsselskaber. Det betyder ofte, at du gennem din bank kan blive billigt forsikret. På den måde er der altså penge at spare. Du kan altid undersøge, hvad din nuværende bank har at tilbyde dig i forhold til forsikring – og sammenligne det med øvrige bankers tilbud.

Derudover kan du altid forhandle og justere på småting. Det kan eksempelvis dreje sig om, at du får forhandlet om gebyrerne vedrørende et VISA Dankort. Omend det drejer sig om et mindre beløb, kan dette være et principielt ståsted, du tager på forhånd. Hver en krone sparet, er en krone tjent.

Hvis du er interesseret i at have mulighed for en kassekredit, kan det også være her, du skal undersøge dine muligheder hos de forskellige banker. Det kan variere og svinge fra bank til bank, hvilken kassekredit de mener, de kan stille dig til rådighed.

Desuden kan der også være flere fordele forbundet ved at omlægge sine lån. Det kan lyde en anelse langhåret og tørt, men ikke desto mindre er det ofte en god idé at undersøge, hvorvidt man kan forbedre sin (økonomiske) situation på baggrund af en omlægning af lånet.

Det er derfor vigtigt, at du grundigt undersøger dine muligheder og stiller spørgsmål ved, hvad der gavner dig bedst, og hvor du får de bedste kort på hånden. Skift bank hvis det giver mening for dig – det kan medføre en masse fordele på den lange bane.

Få bankerne til at kontakte dig

Du kan som udgangspunkt udfylde en simpel formular på nettet, og dermed give de forskellige banker muligheden for at kontakte dig til en uforpligtende snak, hvor dine muligheder diskuteres.