Derfor kan det give god mening at få hjælp fra et vikarbureau til dit hotel

1. februar 2022 Slået fra Af ad-mi-nist
Derfor kan det give god mening at få hjælp fra et vikarbureau til dit hotel

For mange erhvervsdrivende, hoteller og organisationer er medarbejderne en af de, hvis ikke den vigtigste resurse de har. Dog kan der være flere forskellige situationer, hvor hoteller ikke har den nødvendige arbejdskraft til at varetage opgaverne.

Befinder din virksomhed sig i sådan én situation, hvor du aner uråd om, hvordan du helt skal tackle arbejdskraft udfordringerne, kan det give god mening for dig at læse med her.

 

De kedelige scenarier

Når det kommer til antallet af ansatte, kan der være et hav af forskellige årsager til, hvorfor nogle ikke har den nødvendige arbejdskraft tilgængelig. Som udgangspunkt afhænger det af det enkelte hotel, da ikke to hoteller er ens.

For nogle kan det være et spørgsmål om:

  • Manglende midler eller resurser
  • Udfordringer med at tiltrække arbejdskraft
  • Tidsbestemt og sæsonpræget behov
  • Kriser eller lavt udbud af arbejdskraft

Hvilke eller hvilken én der præger dit hotel, afhænger selvfølgeligt helt og særdeles af din egen kontekst. Eksempelvis har Corona pandemien været med til skabe en betydelig generel mangel på arbejdskraft til at varetage forskellige funktioner eller roller inden for hotelbranchen.

Oftest sæsonbestemt udenfor byerne

Men når det så er sagt, er det oftest de hotellerne i storbyerne som har nogenlunde med reservationer året rundt, hvorimod hoteller udenfor byerne oftest er præget af sæsonerne. For eksempel er det mere eftertragtet at tage til Skagen om sommeren fremfor om vinteren og lign.

Hvor dit hotel er placeret, har også i svingende omfang en indflydelse på din adgang til tilgængelig arbejdskraft. Afhængigt hvor dit hotel er, kan udvalget være meget begrænset, særligt uden for de gængse sæsoner.

Udenlandsk turisme også en betydelig faktor

En anden stor faktor som kan siges at påvirke hele sektoren, er indrejse og besøg af turister til Danmark. Som hotelejer er du ikke nødvendigvis dækket ind med reservationer, selvom at du befinder dig inde i en større by end fx Thy.

Det samme kan også siges at være på stil, når det kommer til arbejdskraft. Selvom at du har et større udbud af folk, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at de søger et job hos dig. Dette kan særligt være et problem, hvis dit behov for fuldtidsarbejdskraft er kraftigt påvirket af sæsonerne.

 

Brug for ekstra mandskab?

Befinder dit hotel sig i denne situation, kan det give mening at få hjælp fra et vikarbureau i København, hvis dit hotel befinder sig inde i Hovedstaden. Alternativt, kan det give mening at få hjælp lokale vikarbureau som befinder sig indenfor din geografi og by.

Det kan her anbefales, at du undersøger dine muligheder hos det enkelte bureau i forhold til ansættelse af vikarer. Herunder hvor mange ansættelser og til hvilke stillinger.