Vigtigheden af god sikkerhed inden for IT

16. juni 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Vigtigheden af god sikkerhed inden for IT

Selv om der i dag ikke findes så meget vira som tidligere, er det alligevel en god idé at tænke på IT sikkerheden i hjemmet. Der er en del ting, folk overser. Dem tager vi et kig på i denne artikel, og måske kan du bliver klogere på, hvordan du gør dig selv mere sikker på internettet.

Undgå Bitcoin hacks

Hvis du som rigtig mange danskere har investeret i Bitcoin i 2021, så har du dem sandsynligvis stadig liggende et sted. Det kan være, at du har dem på en wallet på din telefon eller computer. Dette er som udgangspunkt ikke sikkert, og du bør overveje, om du ikke skulle købe en sikker hardware wallet til at opbevare dine bitcoins. Et meget godt eksempel på en god hardware wallet til Bitcoin er en Ledger Nano S. Denne er et lille USB-stik, og du kan have dine bitcoins derpå.

 

Fordelen ved at anvende en hardware wallet er selvfølgelig, at hackeren fysisk skal ind og trykke på en knap på enheden for at få adgang til dine bitcoins. Det er meget usandsynligt, at denne person er i dit hus – hvorfor sikkerheden er i top. Og husk, enheden skal også være låst op, når der trykkes på knappen. Sandsynligheden for dette er minimal, hvis du ikke anvender en usikker pinkode til din Ledger Nano S.

Brug en VPN

Du har helt sikkert hørt om ordet VPN før, men hvis ikke, så står det for Virtual Private Network, og det er et værktøj til at skjule din IP-adresse. Selv om man ikke kan gøre så meget med en IP-adresse, så kan stater og andre aktører nemt holde øje med dig, hvis du ikke anvender en VPN. Du bør derfor overveje, om du ikke skal anvende en VPN. Nogle udbydere har også filtre der gør, at det bliver sværere for dig at få en virus eller besøge skumle hjemmesider.

 

Ikke nok med at din IP-adresse bliver skjult (ændret), så kan du også tilgå indhold, du normalt ikke vil kunne. Du kan se andre film på Netflix eller andre streamingtjenester. Er du i udlandet, kan du med fordel se DR live igennem dr.dk med en VPN.

 

Ovenstående er blot 2 fordele ved at anvende en VPN, og der er mange flere.

Brug din sunde fornuft

Sund fornuft er ekstremt vigtigt, når det kommer til online sikkerhed. Din sunde fornuft er faktisk den bedste anti-virus, da det er utroligt svært at køre noget skummelt på din computer uden din interaktion. Med andre ord er virus 99,9% af gangene selvforskyldt, og du kunne have undgået det ved at anvende din sunde fornuft.

 

Tip: Prøv at blive bedre til at spotte falske emails og hjemmesider for at forbedre din “sunde fornuft”.