Få en godt start på arbejdsdagen – tag cyklen på arbejde

13. september 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Få en godt start på arbejdsdagen – tag cyklen på arbejde

Få en godt start på arbejdsdagen – tag cyklen på arbejde

Er du en af dem, der tager bilen hver dag til og fra arbejde, selvom du egentlig sagtens kunne tage cyklen i stedet for? Der findes mange gode grunde til, hvorfor du bør cykle på arbejde i stedet for at sætte dig ind bag rattet. Du får både frisk luft, motion og meget mere, og indimellem kan det faktisk være hurtigere at anvende cyklen end bilen.

Fordelene ved at tage cyklen på arbejde

Som sagt er der mange gode grunde til, at du skal finde cyklen frem i stedet for at vælge den nemme løsning og tage bilen. Cykelturen om morgenen er blandt andet med til at give dig frisk luft og motion, så du bliver mere klar i hovedet, når du skal arbejde. Derudover er cyklen billigere i drift og kræver ikke meget andet end gode, pumpede dæk, en god cykellås, en cykelhjelm og måske en cykelkurv til din taske.

En virksomhed der støtter de cyklende

Er du chef i en virksomhed, kan du eksempelvis være med til at opfordre dine medarbejdere til at tage cyklen om morgenen. Sørg blandt andet for, at der er gode faciliteter til rådighed, hvor der er mulighed for at stille sin cykel – måske endda aflåst. Du kan ligeledes sikre, at virksomheden har sådan noget som en god cykelpumpe og lappegrej stående, så en medarbejder har muligheden for at pumpe eller lappe dækkene på sin cykel, hvis de uheldigvis skulle være punkterede eller flade. På denne måde kan du være med til at opfordre mange af dine medarbejdere til at cykle på arbejde om morgenen, og der er mange andre ting, du ligeledes kan gøre for at motivere dem til at vælge cyklen fremfor bilen.