Guide: Sådan laver du en hjemmeside selv

16. september 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Guide: Sådan laver du en hjemmeside selv

Guide: Sådan laver du en hjemmeside selv

Hvis du går med tankerne om at skal have lavet en hjemmeside, så er du kommet til det rette sted. Vi har udarbejdet en guide til dig, så du let kan se og gennemskue hvordan du egentlig kan lave din egen hjemmeside helt selv. Det behøver nemlig hverken være svært eller kompliceret.

 

Vi er af den overbevisning at alle kan finde ud af at lave deres egen hjemmeside, uden at man behøver at kunne kode eller have kompetencer indenfor feltet. Hvis man skal ud og have andre til at lave en professionel hjemmeside for en, kan det hurtigt blive en meget dyr affære. Vi vil vove og påstå at du selv kan få lavet en hjemmeside til under 1000 kr, men selvfølgelig kræver det lidt tid.

 

Sådan starter du

Når du skal lave din egen hjemmeside, hvor et eksempel som f.eks. Studenter Guiden kan være et god bud på dette, skal du bruge et domæne. Et domæne er det navn som din hjemmeside skal hedde og endelsen, som måske .dk eller .com – men der er mange muligheder. Domæner kan du købe på namecheap, one.com, godaddy og på andre sider. Der findes mange udbydere, men namecheap er nok den side hvor det er billigst at købe sit domæne.

 

Efterfølgende skal du købe et webhotel, og de fleste mennesker foretrækker nok Wix eller WordPress. Det er dog mere et religionsspørgsmål, og Wix er ikke vildt populært, men det er dog det nemmeste at arbejde i – hvis man ønsker at designe sin hjemmeside fuldstændigt selv. WordPress er også nemt at arbejde i, men det er mere besværligt at sætte sit helt eget præg på en WordPress side, hvis man ikke kan lidt kodning. WordPress har dog et hav at temaer, som man kan enten købe eller benytte sig af gratis. De gratis versioner, kan selvfølgelig ikke så meget som de temaer man betaler for.

 

Du kan hoste hjemmesiden direkte hos Wix eller WordPress, men du kan også hoste din hjemmeside hos one.com, simply osv. One.com har også sit eget hjemmeside program, som er nemt at arbejde i – der er dog ikke så mange features at benytte sig af endnu, så det er lidt begrænset, hvad man kan gøre ved sin hjemmeside. Dog er one.com’s eget program helt fint, hvis man bare skal have en meget simpel hjemmeside, som ikke skal kunne det helt store.

 

Forhåbentlig er du blevet inspireret til at lave din egen hjemmeside. Og som du forhåbentlig også har set, så er det i dag ikke specielt kompliceret. Det handler egentlig bare om at kaste sig ud i det, og der er meget hjælp at hente på YouTube og diverse grupper på FaceBook.