Hvilke produkter skal du vælge til dit sortiment?

8. juli 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Hvilke produkter skal du vælge til dit sortiment?

Som iværksætter er det vigtigt, at du ikke gaber over for meget. Det kan være fristende at udvide sortimentet, hver gang en kunde kommer med et forslag, eller du ser nye, lækre produkter, men det er altså ingen god ide. Der er nødt til at være en logik, en sammenhæng – en rød tråd om du vil – gennem dit produktsortiment.

 

Vælg et fokusområde for din virksomhed, og hold dig indenfor det. Hvis I kan holde fokus på jeres specifikke område, har I en chance for at blive eksperter (dvs. at vide noget om de produkter, I sælger). Begynder der først at gå rygter om jeres enorme ekspertise blandt jeres tilfredse kunder, vil rygtet snart brede sig – og pludselig skiller din butik sig ud fra mængden, fordi kunderne har tillid til jer.

 

Er din butiks fokusområde for eksempel strømper til kvinder, er det ikke relevant at tilføje urtepotter, makeup eller værktøj til sortimentet. I stedet bør du fokusere på at have et stærkt udvalg af forskellige underkategorier til dit fokusområde. Nylonstrømper, strømpebukser, ankelsokker, knæstrømper, uldsokker og lignende passer som fod i hose – det er alt sammen strømper til kvinder. Alle de forskellige typer sokker, som kvinder har brug for. Så er jeres fornemste opgave at yde den service og ekspertise, som kunderne efterspørger. Det er tillidsvækkende, hvis I har viden om jeres produkter.

 

Dermed ikke sagt, at du aldrig kan udvide dit sortiment udenfor dit oprindelige fokusområde. Måske bliver butikken så populær, at du er nødt til at inkludere flere facetter i virksomheden. Måske skal sortimentet udvides med JBS strømper, så herresokker også bliver inkluderet i udvalget. På den måde kan du udvide din kundekreds til også at inkludere mændene.

 

Alternativt kan du udvide sortimentet for kvinder og på den måde dække flere af deres behov for påklædning. Du kan sagtens tilføje undertøj eller basistøj til kvinder til produktudvalget, men tilføjer du bare en enkelt Zhenzi t shirt, virker det malplaceret.