Nyt system til ejendomsadministration på D365 platformen

18. marts 2022 Slået fra Af ad-mi-nist
Nyt system til ejendomsadministration på D365 platformen

Dynamics Property en virksomhed med ét fokus

 

Dynamics Property er en virksomhed for 5 år siden (2017) blev stiftet med det ene formål at skabe ejendomsadministrationssoftware, der matcher kernefunktionaliteten i de etablerede spillere på markedet. Det har været svært for virksomhederne at udfase de ældreløsninger løsninger, da den Danske lejelovgivning er kompleks.

 

Ældre løsninger, høje entrebarrierer

 

Det skal også siges at løsningerne har vist sig særledes holdbare over tid. Datamodellerne har vist sig meget holdbare, og en lejelovgivning der periodisk ændrer sig har været med til at sikre det. F.eks. er den seneste ændring af lejelovgivning vedtaget den 1. marts, hvilket betyder at paradigme samlinger osv. skal ændres.

 

Nye systemer til ejendomsadministration løser simple men vigtige behov

 

Siden rejsen begyndte i 2017 for Dynamics Property, er der kommet mange nye webbaserede løsninger til på markedet. Det er gode løsninger der opfylder ejendomsadministratoren med det simple behovs processer fuldt – tilmeld til en fin pris. De rammer imidlertid kun de mere simple scenarier. Naturligt nok er fokus på huslejeopkrævninger og Nets. Økonomistyringssystemet, har de blot ikke! Afstemninger er komplekse og rettelser må nødvendigvis håndbæres.

 

Ny teknologi samme snit på forretningsprocesser som ”ældre” løsninger

 

Dynamics Propertys løsning til ejendomsadministration er imidlertid bygget inde i økonomistyringssystemet, dvs. transaktioner kan spores helt ned til den enkelte lejer. Påkravsprocesser m.v. kan afvikles nøjagtigt som løsninger der har været på markedet i en årrække.

 

Kommunikation mellem software er nødvendigt

 

Da Business Central er en del af Dynamics 365 platformen, betyder det at løsningen til ejendomsadministration kan trække på samme teknologi som kerneapplikationen. Det betyder åbne og veldokumenterede snitflader, således kan der integreres til Facility Managementsystemer, og naturligvis energioptimerende systemer.

Brug data i beslutningsgrundlaget

 

Fremfor at vælge specialløsninger er det således muligt at trække på BI-konsulenter, der arbejder tværgående på de bedste platforme, alt efter kundens valg

Virksomhedernes særegne forretningsprocesser, kan som tidligere dækkes med tilpasninger. Regelsættet er imidlertid et andet, da en Cloud verden stiller andre krav, bl.a. bør der laves testscripts, så logikken i tilpasningerne løbende kan testes automatisk.

Dataanalyser kan foretages vha. powerBI og et utal af andre rapporteringsværktøjer på markedet. Mange virksomheder har i forvejen Office 365 og derfor vil samspillet mellem disse og løsningen til ejendomsadministration være mulig f.eks. via ”Power Automate”, der er Microsofts bud på en ”NoCode” løsning til at få applikationer til at samarbejde.

 

Valgte at gå en speciel vej

 

Dynamics Property har valgt en meget speciel proces. De er gået direkte efter at publicere løsningen på AppSource. Virksomheden er overbevist om at fremtiden tilhører ”Software-As-a-Service” (SaaS) og resten blot er omveje.

Gamle installationer er stadig en mulighed

 

I øvrigt kan det i specielle situationer være nødvendigt med gamle serverinstallationer. Det kan være tilfældet, hvis der skal snakkes sammen med gamle løsninger på markedet. Det er stadigvæk en mulighed, men opdateringer skal i disse tilfælde håndbæres.

 

Markedet flytter sig i skyen

 

Noget kunne tyde på at Dynamics Property har ret i deres betragtninger, da langt største delen af de gamle Dynamic NAV kunder er ved at undersøge, hvad der skal til for at komme i skyen. Processen bør typisk ske ved at kortlægge tidligere tilpasninger og kvalificere om de stadigt er relevante.

Dynamics Property er en spændende virksomhed, da virksomheden forsøger at bygge bro mellem økonomistyring, ejendomsadministration (ikke mindst de juridiske aspekter) og den seneste Cloud teknologi.

Dynamics Property holder til hos Incuba i Århus N.