Brug skærmbriller når du sidder foran computeren

3. juni 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Brug skærmbriller når du sidder foran computeren

I løbet af de seneste år er arbejdet foran computeren steget. Det betyder samtidig, at flere og flere mennesker oplever at få komplikationer af at sidde så meget ned foran en skærm. Alt bliver påvirket af det, men især øjnene er dem, som modtager alt lyset fra computeren.

Gør dit helbred en tjeneste

Man kan godt forebygge de komplikationer, man eventuelt ville få gennem en skærm. Her kan man med fordel anskaffe sig nogle skærmbriller, der fanger alt det blå lys. Det vil beskytte dit syn, men samtidig også skåne din krop for de mange smerter den kan få, som følge af at sidde foran skærmen en hel dag. Selve lyset kan nemlig give hovedpiner og forstyrrelser i søvnrytmen.

Mange brugere af skærmbrillen oplever markante forbedringer efter, at de har anskaffet sig et par af denne type briller. I forhold til søvnrytmen, så skal man generelt være meget påpasselig med at udsætte sin krop for meget lys lige inden, at man skal sove.

Når øjnene bliver udsat for lys, så bliver der fortalt gennem en masse nervebaner, der fører direkte til hjernen, at det altså ikke er tid til at sove endnu. Det betyder, at man får sværere ved at falde i søvn, hvis man har ligget og kigget på sin telefon i lidt tid, inden man skal i seng.

Det kan denne skærmbrille hjælpe på, da de blå stråler i lyset fra skærmen bliver absorberet, og mange oplever herefter også at det er nemmere at falde i søvn. Hvis man gerne vil have et par, så køb skærmbriller til kvinder her.

Hvornår skal man bruge skærmbrillerne?

Det siger sig selv, at man skal bruge skærmbrillerne hver gang, man sidder foran computeren. Dog er der nogle tidspunkter, hvor det vil være mere gavnligt at bruge dem på. Det vil for eksempel være i de sidste timer ud på eftermiddagen, når man begynder at blive en smule træt.

I forhold til sit sovemønster, kan man faktisk med fordel allerede bruge dem på dette tidspunkt, så man falder lettere i søvn senere. Hvis man kender en mand, som har brug for et par af disse, så køb skærmbriller til mænd her.

Et essentielt tidspunkt at bruge skærmbrillerne på, vil være om aftenen. Det er især, hvis man er på vej i seng, men lige skal tjekke en sidste ting. Så undgår man forstyrrelser i søvnen.