Den bedste a-kasse for selvstændige

19. august 2021 Slået fra Af ad-mi-nist
Den bedste a-kasse for selvstændige

Der kan være gode økonomiske grunde til at være medlem af en a-kasse for selvstændige, da man derved er sikret ved arbejdsløshed. Denne økonomiske sikring består i at den a-kasse man er medlem af, udbetaler såkaldte dagpenge.

Fordelen ved dagpenge, fremfor eksempelvis kontanthjælp, er at satsen for dagpenge er højere end satsen er for kontanthjælp. Man er derfor bedre sikret ved arbejdsløshed som medlem af en a-kasse, end hvis man ikke var medlem og måtte tage til takke med kontanthjælp.

Betingelser for at opnå dagpenge som medlem af en a-kasse for selvstændig, er de samme som for alle andre dagpengemodtagere af alle former for a-kasser. Betingelserne er således stadig at man skal have været medlem af a-kassen i minimum et år, at man registrerer sig som jobsøgende, samt opfylde det indtægtskrav der måtte være inden for en given periode, ofte en periode på fem år, hvis indtægten er sikret igennem drift af selvstændig virksomhed.

Dagpengesatsen for selvstændige udregnes ud fra gennemsnittet af de to år der har det højeste skattemæssige overskud før renter og andre finansielle poster, inden for de seneste fem afsluttende indkomstår, der gik forud for ledighedens indtræden.

Prisen for medlemskab af en a-kasse for selvstændige vil variere fra a-kasse til a-kasse, men vil ofte ligge i niveauet 4-500 kr., eller hvad der svarer til 5-6.000 kr. om året. Det er dog en god pris at give, da disse penge hurtigt er tjent ind igen via den højere dagpengesats i tilfælde af ledighed.

Sådan finder du den bedste a-kasse for selvstændige

Det kan hurtigt vise sig at blive en vanskelig og tidskrævende opgave at få overblik over de mange tilbud på medlemskab af en a-kasse, da der udover priser, også er en masse information om fordele og ulemper ved de enkelte a-kasser man skal tage stilling til.

Heldigvis er der hjælp at hente, for der findes flere hjemmesider hvorpå man hurtigt kan få et overblik over de mange tilbud på medlemskab af a-kasser, og hvor man kan sortere de enkelte a-kasser til og fra, alt afhængig af hvilke behov man ønsker.

Er man eksempelvis på udkig efter en a-kasse der tilbyder specifikke fordele, så kan man hurtig sortere dem fra som ikke tilbyder denne fordel, og derved få et bedre overblik over de resterende tilbud der matcher de ønsker og behov man har til sit medlemskab. Derfra kan man så sortere i priser og andet, og på den måde få snævret sig ind på den bedste a-kasse.

For at finde frem til en af disse hjemmesider hvor man hurtigt kan danne sig et overblik over de mange tilbud på medlemskab af a-kasse for selvstændige, skal man blot foretage en søgning på Google. Søg på sammenligning af bedste a-kasse, billigste a-kasse, eller hvad dit behov eller ønske måtte være, og der bør dukke en masse brugbare resultater frem i søgeresultaterne.